Social

Pe Internet curg semnale de alarmă cu privire la votul de azi! (FOTO și VIDEO)

După mobilizarea generală la vot, astăzi, românii de pretutindeni transmit prin intermediul mediului online informații despre nereguli și impedimente observate pe teren. Monitorul de Cluj vă oferă o selecție a celor mai importante dintre acestea.

Matei M. Bărbulescu 

„Ok, stau de 10 minute în fața secției de votare 154, Colonești. Tot vin și vin mașini. Din ele coboară oameni în vârstă, iar șoferul rămâne în automobil. Unii dintre votanți au un carton cu o poză lipită, scris cu pixul, cu care vor să voteze”.


Laura Ștefan spune despre sesizări de la Londra, unde, după ce și-au retras oameni din secții,  delegații PSD i-au pus pe români să-și refacă declarațiile pe proprie răspundere cu care veniseră, pe motiv că nu trebuie să treacă la dată „16.11”, ci „16 nov.”. După care s-a schimbat modificarea: nu mai trebuie trecut 16 nov., ci 16 noiembrie.

Cristian Neagoe


„Fabulos! Baronul de Colonești (…), s-a acreditat ca observator în satul în care a fost Primar și a adus 5 matahale cu el, la intimidare. Acum chiar că dacă nu vine lumea la vot și nu votează cum trebuie, Bulă îi notează-n carnețel. Că doar Primar l-a pus pe fi-su, iar locțiitoarea secției e nevastă-sa”

Andreea Badran


În comuna Țiganesti, jud. Teleorman șapte mașini  aduc masiv votanți la secțiile de votare pentru a vota pe liste suplimentare.

Silvia Vrinceanu (Focșani)


„Asistații de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești, așa zisul Cămin Atelier, sunt încolonați câte 15-20 la vot, la Secția de votare nr. 85, sub coordonarea unor îndrumători. Un observator de la Centrul de Resurse Civice a semnalat că aceștia întră cu ei în cabina de vot pentru a le arăta unde să pună ștampila. De precizat că soția primarului din Odobești, membru PSD, este directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului”.

Olivia Pamfil-Nechitoaia


„Sunt într-o comună din Teleorman. La secții vin valuri de oameni care votează pe listele suplimentare, câte 10-15 o dată. Sunt aduși cu mașini mici care sunt parcate pe străzile secundare ca să nu bată la ochi”.

Florin Ghetau (Londra)

„Voluntarii de aici vin prin mulţime si ne  atenţionează ca tuşul de la stampile e îndoit cu apa si nu se usucă iar  in momentul in care îndoi buletinul se copie pe cealaltă parte si votul se va anula”.

Iulian Tănase

„În comuna Țigănești, atenție la mașinile mici cu numerele de înmatriculare (…). Cară alegători de la o secție de votare la alta”. 

Mihai Vanca

„Stau de 5 ore la coadă la Stuttgart. Aud că sunt numai două secții de votare. Între timp, primim vizita „gecilor roșii”, echipați cu echipamentul standard, fără însemne. Ne strigau aceleași clișee cu pensiile și ne îndemnau să nu mai stăm la coadă, că nu are rost. Au fost prompt înlăturați. Sunt oameni care sunt aici de la 7:30 și nu au putut vota.  Se strigă împotriva guvernanților la fiecare 5 minute”.

Diana Pop (Ilfov)

„Taxiurile Pelicanul par să fie noile 'autocare'. Am pornit după unul care adusese 4 tineri bărbați să voteze în secția 144 din Copăceni, and guess what? după o cursă de juma' de oră am ajuns fix la centrul de comandă, pe strada Aurel Florescu, lângă Ferentari. 

Drăgan Florin

„La Dublin sunt 4000 de oameni care vor să voteze și coada nu s-a mișcat timp de 2 ore. Dublin e singurul oraș unde românii din Irlanda pot vota. Au făcut și 400 de km ca să ajungă la vot. Se strigă: Vrem să votăm! Se cântă imnul”.

În timp ce RTV anunță că nu există cozi la mai mult de 6 secții de votare din Europa, mediul online este inundat de fotografii arătând cozi în numeroase orașe de pe continent. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter